Slaný koláč z morčacích pŕs

Je výborný, chutí teplý aj studený.



↓↓↓ Môj obľúbený e-shop ↓↓↓


Suroviny:

  • 1kg morčacích pŕs

  • 250g tvarohu Light

  • 100g bieleho jogurtu (3% tuku)

  • 2 celé vajcia

  • čierne korenie, mletá rasca, červená paprika, soľ, sypký bio zeleninový bujón

  • 1-2 baranie rohy (nemusia byť)

  • 30g mandľové lupienky na posypanie

Postup: 

Mäso nakrájame a podusíme na vode úplne do mäkka s trochou korenín a bujónom. Uvarené mäso rozmixujeme, pridáme tvaroh, jogurt, vajcia, baranie rohy a soľ, prípadne ďalšie koreniny a ešte chvíľu mixujeme. Masu vylejeme do štvorcového pekáčika vystlaného papierom na pečenie a posypeme mandľami. Pečieme pri 200 stupňoch asi 40-45 min. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame s ľahkým šalátom.