Jahodový cheesecake

Ide o trocha náročnejší recept, preto je dobré pripraviť ho v deň vopred.


Suroviny:

Spodná časť


↓↓↓ Môj obľúbený e-shop ↓↓↓


Vrchná časť

  • 3 žĺtka

  • 50g vanilkového proteínu (môžete vynechať)

  • 750g nízkotučného krémového tvarohu

  • 200g nízkotučného nátierkového masla

  • 500g čerstvých jahôd

  • 5 vyšľahaných bielkov

  • štipku sódy bikarbóny

  • stévia alebo 200g kokosového cukru

  • jahody a čokoláda na ozdobenie

Postup:

Brusnice zmixujeme s mandľami a bielkom. Zmes roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie a asi 10 minút predpečieme na 160 stupňoch. Žĺtka vyšľaháme s proteínom, tvarohom, nátierkovým maslom, jahodami, sladidlom a sódou bikarbónou na hladký krém. Zľahka vmiešame bielka a vylejeme na predpečenú spodnú časť. Cheesecake pečieme na 160 stupňoch po dobu 35minút. Po upečení necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Zdobíme a krájame až na druhý deň.